Sağlığımız İçin İdeal Kilomuz Ne Kadar Olmalı?

Herkesin her şeyin bir ağırlığı vardır ve dünyada bir hacim kaplar. Her şeyin olduğu gibi biz insanlarında bir kütlesi vardır.
Fakat insanların sağlıkları açısından ideal bir kilo olmalıdır. Tabi ki bu her kişi için aynı değildir. Kişiden kişiye değişir.
Mesela 190 cm uzunluğunda olan bir kişi ile 165 cm uzunluğunda bir boya sahip bir kişinin kilolarının aynı olması beklenemez. Bu saçmalık olur.
Örnek vermek gerekirse 190 cm boyunda bir kişinin kilosu 100 Kg olduğunda bu kilo onun sağlığına zarar vermeyebilir. Fakat 165 cm boyunda bir kişi 100 Kg olursa bu onun sağlığına zarar verir. Sağlıklı bir yaşam sürmesini engeller, O'nun için fazla olan bu kilo yüzünden çabuk yorulur. Vücudu bu kiloyu kaldırmakta zorlanır.
Herkes için farklı olan bu ideal kilomuzu nasıl öğrenebilir. Bunun için uzmanların yıllar süren araştırmaları ile bazı bi kaç soruluk testler ortaya çıkmıştır. Bu testlerdeki sorulara cevap vererek kendi ideal kilomuzu öğrenebiliriz.
 Böyle bir testi hemen cevaplamak ve kendi ideal kilomuzu öğrenmek için tıklayın. Açılan sayfadaki sorulara cevap verdikten sonra bizim sağlıklı bir yaşam sürebilmemiz için gerekli olan kilomuzu öğrenebilir.

Yazan Unknown Yorum yok

0 yorum:

Yorum Gönder